Skip to main content

Ηχηρό μήνυμα από τους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ: Η διάσωση ανθρώπων δεν κοιτά υπηκοότητες

«Η διάσωση ενός ατόμου για εμάς δεν τελειώνει στο πεδίο επιχείρησης άλλα τελειώνει όταν ο άνθρωπος επιστρέψει υγιείς στην οικία του», τονίζει ο ΟΦΚΑΘ

Ένα σημάντικο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει η εθελοντική ομάδα του ΟΦΚΑΘ που συμμετείχε ενεργά στις έρευνες εντοπισμού των νεαρών που παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Αναλύοντας τι σημαίνει διάσωση σε ανάρτησή του η ομάδα Εθελοντών σημειώνει ότι είναι «η προσέγγιση ενός τραυματία,η υποστήριξη ζωής ενός ασθενούς ή ατόμου που κινδυνεύει και η σωστή μεταφορά του σε ασφαλή τοποθεσία».

Διαβάστε ακόμη: Τον Ιβάν που σώθηκε μετά από 18 ώρες στη θάλασσα επισκέφτηκαν οι διασώστες του ΟΦΚΑΘ

Η διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν είναι μια ιδέα, συνεχίζει ο ΟΦΚΑΘ στην ανακοίνωσή του. «Οι ιδέες δεν μπορούν να μετρηθούν ούτε με κόστος ούτε με εργατοώρες. Είναι προσωπική υπόθεση του κάθε ανθρώπου να στηρίξει μια τέτοια ιδέα. Αυτή η ελεύθερη προσέγγιση είναι άλλωστε και το νόημα του εθελοντισμού που αντιπροσωπεύουμε», υπογραμμίζεται.

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, ο ΟΦΚΑΘ αναφέρει ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στην ομάδα Εθελοντών, δεν υπάρχουν κόμματα, ομάδες, φυλές, υπηκοότητες, θρησκείες και δεν ξεχωρίζουμε άσπρους με μαύρους, Έλληνες με αλλοδαπούς και πλούσιους με φτωχούς.

«Η διάσωση ενός ατόμου για εμάς δεν τελειώνει στο πεδίο επιχείρησης άλλα τελειώνει όταν ο άνθρωπος επιστρέψει υγιείς στην οικία του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΦΚΑΘ.