Skip to main content

Εθελοντική αιμοδοσία από τον δήμο Θεσσαλονίκης στις 30 και 31 Μαρτίου

Η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης

Νέα εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε μια περίοδο κατά την οποία τα αποθέματα σε αίμα μειώνονται δραματικά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημική κρίση.

Η διήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

“Η αιμοδοσία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού και μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι εξαιρετικά αυξημένες, καλούμε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν και να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη”, ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, σημειώνοντας ότι στην αιμοδοσία θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ για την αποφυγή συγχρωτισμού η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα γίνεται μόνον έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού.

Ειδικότερα, για να κλείσουν το προβλεπόμενο ραντεβού, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313 317.233 και 2313 318.244. Και τις δύο μέρες οι εθελοντές αιμοδότες θα μπορούν να προσέρχονται στο φουαγιέ του δημαρχείου από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.