Skip to main content

Εθελοντική αιμοδοσία και ημερίδα για την αξία της από την ΠΔΕ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, ενώ θα πραγματοποιήσει και σχετική ημερίδα.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 π.μ.-13.00 μ.μ.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θέλοντας να ενισχύσει τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου και να ευαισθητοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπο πραγματοποιεί διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου:  Εκπαιδεύουμε για τη ζωή, χαρίζουμε ζωή»

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος οι εισηγητές:

1. Ο κ. Σωτηρόπουλος Δαμιανός, Αιματολόγος, Διευθυντής Αιματολογικής κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», με θέμα: «Ο εθελοντισμός σώζει ζωές. Δότες Μυελού των οστών και αιμοδότες».
2. Ο κ. Αντωνιάδης Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ., Χειρουργός μεταμοσχεύσεων, με θέμα: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Η ελληνική πραγματικότητα».
3. Ο κ. Αναστάσης Στεφανάκης, Διασώστης στο ΕΚΑΒ Κασσάνδρας, ιδρυτής του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Kids Save Lives, με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες: Το σχολείο στο επίκεντρο διδασκαλίας δεξιοτήτων ΖΩΗΣ».

Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που θα τεθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. H πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται είτε μέσω του πλαϊνού Banner συνδέσμου «Online Επικοινωνία» της ιστοσελίδας της ΠΔΕ είτε πληκτρολογώντας απευθείας την URL διεύθυνση: https://www.submit.kmaked.eu

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming στην πλατφόρμα μεταδόσεων της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://www.webtv.kmaked.eu και στο Youtube Channel Δράσεις KMAKEDPDE και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.