Skip to main content

Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου: Φιλική αναμέτρηση με την Ουγγαρία στις 20 Νοεμβρίου

Η φιλική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδος στο Puskás Aréna της Βουδαπέστης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΟ.

Την Ουγγαρία εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση η Εθνική Ελλάδος Ανδρών, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΟ.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδος στο Puskás Aréna της Βουδαπέστης.

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία παίζει στην Α' κατηγορία του UEFA Nations League

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Την Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα η Εθνική Ομάδα Ανδρών τον προσεχή Νοέμβριο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί με την Ουγγαρία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στο Puskás Aréna της Βουδαπέστης, με ώρα έναρξης 21:15 (Ελλάδας).

Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουγγαρία είναι το 23ο στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Εθνική Ομάδα υπερέχει με 10 νίκες έναντι έξι των «Μαγυάρων», μιας από τις μεγαλύτερες σχολές ποδοσφαίρου στο παρελθόν. Η πρώτη νίκη σε βάρος της Ουγγαρίας ήταν το 1978 στο Καυτανζόγλειο και εκείνο το 3-2 συνδυάζεται με τη μεγάλη πορεία για την πρόκριση στο Κύπελλο Εθνών του 1980.

Για τελευταία φορά, Ελλάδα και Ουγγαρία τέθηκαν αντιμέτωπες στο UEFA Nations League το 2018 και η κάθε ομάδα νίκησε στην έδρα της.Για τελευταία φορά αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση τον ΜάϊΦεο του 2008, στο «Ferenc Puskas» πρώην Νεπ Στάντιον, το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει την Ελλάδα τις περισσότερες φορές, οκτώ συνολικά. O αγώνας του Νοεμβρίου διεξάγεταιι στο Puskás Aréna το νέο γήπεδο που είναι το «σπίτι» της Ουγγαρίας από το 2019.

Η Ουγγαρία παίζει στην Α' κατηγορία του UEFA Nations League και κάνει εξαιρετική πορεία ως τώρα, αφού προηγείται στον όμιλό της, αφήνοντας πίσω Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία!».