Skip to main content

Εθνικιστές στη Βουλγαρία σήκωσαν πανό που έγραφε «η Μακεδονία είναι βουλγαρική»

Εθνικιστές στη Βουλγαρία ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «η Μακεδονία είναι βουλγαρική», κατά το «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ένα πανό με μήνυμα για τη Μακεδονία έκανε την εμφάνισή του στη Βουλγαρία από φοιτητική ομάδα του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος VMRO-BND, που δραστηριοποιείται στον εθνικιστικό χώρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα expres.mk, το πανό που ανάρτησαν στη Φιλιππούπολη «οι κάτοικοι της πόλης την οποία ίδρυσε ο Φίλιππος Β΄ ο Μακεδόνας» έγραφε «η Μακεδονία είναι βουλγαρική» και ήταν μήνυμα που είχε ως αποδέκτη τον πρωθυπουργό της χώρας, Κιρίλ Πέτκοφ.

«Είστε ασεβής για εμάς, κύριε Πέτκοφ. Το θέμα "Μακεδονία" για τον βουλγαρικό λαό είναι μια ζωντανή πληγή και απλά ρίχνετε σε αυτήν αλάτι. Η συμπεριφορά σας είναι απολύτως ανεύθυνη και μπορούμε να πούμε – αντιβουλγαρική, δεδομένης της στάσης. Οι Βούλγαροι είναι αρκετά ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα και ίσως δεν το γνωρίζετε, γιατί το θέμα του βουλγαρικού εθνικού ιδεώδους, δεν μελετάται σχεδόν καθόλου στο Χάρβαρντ (που σπουδάσατε)», φέρεται να υποστήριξε σε επιστολή του ο ευρωβουλευτής, Ανγκέλ Τζαμπάσκι.