Skip to main content

Αίτημα ΕΦΕΕΘ για παράταση δικαιολογητικών επιστρεπτέας προκαταβολής

Η επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Να δοθεί παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών των Επιστρεπτέων Προκαταβολών και της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, στις 16/07/2021 λήγει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών των Επιστρεπτέων Προκαταβολών και στις 30/07/2021 λήγει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.

«Επειδή η πλατφόρμα υποβολής άνοιξε στις 16/06/2021 και τα περισσότερα πρωτοδικεία της χώρας μας δεν εγγυώνται ότι θα μας τα εκδώσουν έγκαιρα τα πιστοποιητικά.
Επειδή σήμερα ανακοινώθηκε με κοινό δελτίο τύπου από τον Υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Δικαιοσύνης η έκδοση του Πιστοποιητικού Φερεγγυότητας από την ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr.
Επειδή πολλά λογιστικά γραφεία είχαν εκδώσει τον Φεβρουάριο του 2021 τα πιστοποιητικά ώστε να τα υποβάλουν έως 31/03/2021, αρχική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών. Κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, μας απάντησαν πως δεν γνωρίζουν να μας πουν αν ισχύουν αυτά τα δικαιολογητικά και ότι θα ληφθεί απόφαση την Δευτέρα 28/06/2021.
Επειδή την περίοδο που διανύουμε τα Λογιστικά Φοροτεχνικά γραφεία έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας.
Επειδή είναι αντικειμενικά αδύνατο για τους παραπάνω λόγους να διεκπεραιωθεί η υποχρέωση αυτή μέχρι 16/7/2021.
Επειδή η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γ.Γ.Δ.Ι.Χ για το πρόγραμμα Γέφυρα 2 όπως μας ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας θα αντλήσει αυτόματα τα εν λόγω πιστοποιητικά.

»Σας ζητούμε κύριε Υπουργέ, όπως γίνει το ίδιο και με τις εφαρμογές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, να αντλήσουν τα εν λόγω πιστοποιητικά αυτεπάγγελτα από την ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr. Αν παρόλα ταύτα αυτό δεν είναι εφικτό, να δοθεί παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών και για τις δυο περιπτώσεις μέχρι τις 31/08/2021».