Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
x

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ναυτιλίας - Τι περιλάμβανε η ατζέντα της συζήτησης.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο, είχε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ, Εριφύλη Βαρδάκη. Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε αρκετά θέματα που αφορούν την ιστιοπλοΐα και ιδιαίτερα τα σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης.

Η κα. Βαρδάκη στάθηκε στη φορολογία των 1.000 ευρώ που έχει επιβληθεί και στα ναυταθλητικά σκάφη και ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού, έτσι ώστε τα συγκεκριμένα σκάφη, που τρέχουν σε αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης, να απαλλαχθούν από την φορολογία των πλοίων.

Επίσης η πρόεδρος της ΕΑΘ ενημέρωσε τον κ. Κατσαφάδο για την μεγάλη διεθνή διοργάνωση Aegean Regatta και για την ίδρυση ναυτικού ομίλου στο Καστελλόριζο που έχει στα σκαριά η Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία.

Ο κ. Κατσαφάδος έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αμέσως επικοινώνησε με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να τεθεί στο τραπέζι η απαλλαγή των ναυταθλητικών σκαφών Ανοιχτής Θαλάσσης από τον φόρο των 1.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ίδρυση ομίλου στο ακριτικό Καστελλόριζο και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα είναι δίπλα στον όμιλο σε ό,τι χρειαστούν οι παράγοντες, οι ιστιοπλόοι και οι προπονητές τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ