Skip to main content

Αίτημα για μεταφορά της δίκης της ΧΑ ξανά από τον δήμο Κορυδαλλού

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης αναμένεται σήμερα να υποβάλει νέο αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης αναμένεται σήμερα να υποβάλει νέο αίτημα προς την έδρα της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού, για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του εφετείου Αθηνών.

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές και οι ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, λόγω των μέτρων ασφαλείας αλλά και των διαδηλώσεων στην περιοχή, η προσέγγιση σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα που συνορεύουν με τις φυλακές καθίσταται ανέφικτη.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών. Ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία πρόβλεψη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Η διεξαγωγή της δίκης έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 11:00. Στις 10:30, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).