Skip to main content

Αίτημα να κηρυχτεί το Άγιο Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά στη χερσόνησο του Άθω έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθεί το Άγιο Όρος, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν τις τελευταίες μέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Άθω, η Ιερά Κοινότητα και η Πολιτική Διοίκηση, με αίτημα προς την Πολιτική Προστασία.   

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης, με κορυφαία περίπτωση τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμανάκι της Δάφνης, στην πρωτεύουσα Καρυές, ο οποίος κόπηκε στα δυο.   

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον Άθω συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για να καταγράψουν το εύρος της καταστροφής.   

Εν μέσω του πλήγματος της κακοκαιρίας χθες, πάντως, στις Καρυές μοναχοί προχώρησαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, με περιφορά γύρω από το ναό του Πρωτάτου, αναπέμποντας δέηση για την προστασία από τον κορονοϊό.