Skip to main content

Ετοιμάζεται νέο συμβόλαιο Μόσχας-Άγκυρας για τους S-400

Η Μόσχα προσβλέπει στο κλείσιμο μιας συμφωνίας να προμηθεύσει την Άγκυρα με περισσότερα συστήματα S-400 στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Συμβόλαιο για την παράδοση νέας παρτίδας ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 συζητούν Ρωσία και Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η Μόσχα προσβλέπει στο κλείσιμο μιας συμφωνίας  να προμηθεύσει την Άγκυρα με περισσότερα συστήματα S-400 στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ρωσία και Τουρκία εργάζονται πάνω σε ένα συμβόλαιο για την παράδοση νέας παρτίδας στην Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της εταιρείας Rosoboronexport.

Η Μόσχα ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με την Άγκυρα για την παράδοση νέας παρτίδας του αντιαεροπορικού συστήματος στο πρώτο ήμισυ του  νέου έτους, είχε δηλώσει  ο επικεφαλής της ρωσικής, κρατικής εταιρείας εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού Αλεξάντερ Μιχέβ.

Με τις διμερείς σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας ήδη τεταμένες, οι ΗΠΑ έχουν θέσει την Τουρκία εκτός του προγράμματος μαχητικών αεροσκαφών F-35, ως αντίποινα για τις αγορές των S-400.