Skip to main content

Ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης των ιδιωτικών υπαλλήλων

Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται πακέτο μέτρων για τη στήριξη των ιδιωτικών υπαλλήλων καθώς θεωρείται η πιο αδικημένη κατηγορία φορολογουμένων

Οι υπάλληλοι και ειδικότερα οι ιδιωτικοί θα είναι ο επόμενος στόχος στήριξης της κυβέρνησης από οικονομικής πλευράς. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται αφορούν όχι γενικά κι αόριστα στη «μεσαία τάξη», όπως εσφαλμένα ενδεχομένως επικοινωνείται από την ίδια την κυβέρνηση, αλλά από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τους σχεδιασμούς πίσω από τις κλειστές πόρτες, ήδη, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται πακέτο μέτρων για τη στήριξη τους, καθώς θεωρείται η πιο αδικημένη κατηγορία φορολογουμένων. Αρκεί να σημειωθεί ότι αυτή τη «μαύρη τρύπα» παραδέχονται πλέον ανοικτά κι από το πρωθυπουργικό γραφείο, από το οποίο κι έχει δοθεί εντολή προς το οικονομικό επιτελείο να διορθώσει την αδικία που έχει προκύψει με τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ας σημειωθεί με την ευκαιρία ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να δηλώνουν ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από την έως τώρα απόδοση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Ωστόσο, επιμένουν ότι θα πρέπει να δώσει άμεσα βαρύτητα στη διόρθωση κάποιων αντικειμενικών αδικιών. Να σημειωθεί επίσης ότι το «υπουργικό χρηματιστήριο» στο πρωθυπουργικό γραφείο δείχνει ότι κάποιοι υπουργοί, που έκαναν αργό ξεκίνημα στην πρώτη φάση της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, σήμερα ξαφνιάζουν τους πάντες με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται περιπτώσεις όπως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιώτακης. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, θεωρείται από το Μαξίμου doer, συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του.