Skip to main content

Σέρρες: Έτοιμο να υποδεχτεί πρόσφυγες από Ουκρανία το κέντρο υποδοχής στη Σιντική (φωτο)

Η δομή φιλοξενίας στην περιοχή Κλειδί στον δήμο Σιντικής καθαρίστηκε και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους ομογενείς που θα φύγουν από την Ουκρανία.

Ως κέντρο πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας αναμένεται, εφόσον χρειαστεί, να λειτουργήσει η υπάρχουσα δομή φιλοξενίας στο Κλειδί του δήμου Σιντικής, λίγα χιλιόμετρα από το τελωνείο του Προμαχώνα.

Ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης ανέφερε στη Voria.gr ότι ήδη από εχθές πάρθηκε απόφαση σε έκτακτη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου να ανοίξει την συγκεκριμένη δομή για όσους τους πρόσφυγες που ενδεχομένως να φτάσουν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας από την Ουκρανία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι 30 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν εκεί έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία, η δομή καθαρίστηκε και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρόσφυγες και τους ομογενείς που θα φύγουν από την Ουκρανία, που κατά κύριο λόγο είναι γυναικόπαιδα.

Ο κ. Δομουχτσίδης δήλωσε ότι ο δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα να παρέχει κάθε βοήθεια σε όσους τη χρειαστούν χωρίς να μπορεί να εκτιμήσει πόσοι και πότε θα έρθουν. Σημείωσε, δε, ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο και οι ροές είναι μεγάλες θα χρησιμοποιηθεί και η δομή που βρίσκεται στις Σέρρες.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης τονίσε το βράδυ της Τρίτης ότι «μέχρι στιγμής μας έχουν ζητήσει 20 άτομα από την Ουκρανία προσωρινή φιλοξενία και φυσικά θα παράσχουμε. Είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε τη δομή στη Σιντική η οποία είναι 5χλμ. από τον Προμαχώνα».

Η δομή έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 750 άτομα σε πλήρως εξοπλισμένα κοντέινερ.