Skip to main content

Euro 2020: Έτοιμη να γράψει ιστορία η Αγγλία, για την έκπληξη η Δανία

Τα τρία λιοντάρια βρυχώνται με αυτοπεποίθηση καθώς επιστρέφουν στο Γουέμπλεϊ, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Ουκρανίας.

Ιστορική ευκαιρία παρουσιάζεται για την Αγγλία καθώς αντιμετωπίζει τη Δανία στο Λονδίνο, με στόχο μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  

Τα τρία λιοντάρια βρυχώνται με αυτοπεποίθηση καθώς επιστρέφουν στο Γουέμπλεϊ, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Ουκρανίας - η μεγαλύτερη νίκη τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που κερδίζουν με τέσσερα γκολ διαφορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του... 1996, το οποίο εν τέλει και κατέκτησαν. Ο Χάρι Κέιν πήρε τη σκυτάλη από τον Ραχίμ Στέρλινγκ, με τους δύο επιθετικούς να έχουν πετύχει από τρία γκολ έκαστος. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατάφερε να γίνει η πρώτη που κρατά ανέπαφη την εστία της στα πέντε πρώτα παιχνίδια ενός EURO, επομένως είναι ξεκάθαρο από κάθε άποψη πως η Αγγλία δείχνει στα καλύτερά της μπαίνοντας στον ημιτελικό απέναντι στη Δανία. Στόχος; Η συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, «ιστορική στιγμή», όπως τη χαρακτήρισε ο Σάουθγκεϊτ.  

Οι «βίκινγκς», ωστόσο, κάθε άλλο παρά ως... πρόβατο επί σφαγή πάνε στο Λονδίνο. Άλλωστε, στις δύο πιο πρόσφατες μεταξύ των δύο χωρών αναμετρήσεις, αμφότερες για το NationsLeague, μόλις ένα γκολ σημειώθηκε: το πέναλτι του Κρίστιαν Έρικσεν στο Γουέμπλεϊ. Οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ δείχνουν πως έχουν ξεπεράσει το σοκ με το σοβαρό ιατρικό επεισόδιο του άσου της Ίντερ και τα 11 γκολ που έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής - τα δέκα εκ των οποίων στα τρία τελευταία παιχνίδια - συνιστούν επίδοση ρεκόρ για τη χώρα. Ακόμα πιο πάνω και από τη Δανία που κατέκτησε τη διοργάνωση το 1992! Έχοντας αποκλείσει Ουαλία και Τσεχία στη νοκ άουτ φάση, οι Δανοί κάθε άλλο παρά ως αουτσάιντερ προβάλλουν κι όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χιούλμαντ: «Θα είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας, επομένως στόχος μας είναι να κάνουμε το κοινό (σ.σ. του «Γουέμπλεϊ») να σωπάσει.  

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 7 Ιουλίου για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:  

22:00 Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), Αγγλία - Δανία  

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Πιθανές Συνθέσεις   
            
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο - Φίλιπς, Ράις - Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ - Κέιν  

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ - Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκααρντ - Στρίγκερ, Χόιμπιερ, Ντιλέινι, Μέλε - Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ, Ντάμσγκααρντ