Skip to main content

Euromedica: Παρουσιάζει ρομποτικό σύστημα αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου Mako

H Κλινική Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Ρομποτικό Σύστημα Αρθροπλαστικής Γόνατος και Ισχίου Mako της εταιρείας Stryker.

Η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης εξελίσσεται στην εξειδικευμένη αρθροπλαστική χειρουργική και έχει προχωρήσει στην κατά αποκλειστικότητα εγκατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα του Ρομποτικού Συστήματος Mako τελευταίας γενιάς, που διενεργεί αρθροπλαστικές επεμβάσεις γόνατος και ισχίου με ρομποτική υποβοήθηση.

Η παρουσίαση του νέου εξελιγμένου ρομποτικού βραχίονα Mako θα γίνει στους ορθοπεδικούς χειρουργούς, την προσεχή Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων της κλινικής «Γένεσις» του Ομίλου μας στις 20.00.

Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο εξειδικευμένος στη ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική ορθοπαιδικός Dr. Jon Conroy, Consultant Orthopaedic Surgeon από το Κέντρο Αρθροπλαστικής του Leeds, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί video ρομποτικής αρθροπλαστικής επέμβασης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη της λειτουργίας του συστήματος Mako.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα ρομποτική τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός, την κατατάσσει σε μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, όπου πραγματοποιούνται εξειδικευμένες ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις με το εξελιγμένο σύστημα Mako, το οποίο εφαρμόζεται σε περισσότερα από 1500 νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στις ΗΠΑ. Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί ένα εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο σε κάθε ασθενή, επιτρέποντας την ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου με ελάχιστη επεμβατικότητα, υψηλή ακρίβεια τοποθέτησης εμφυτευμάτων, μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Ο Όμιλος Euromedica, από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υγείας στην Ελλάδα, συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος σε θέματα ιατρικών εξελίξεων, επενδύοντας συνεχώς σε νέες μεθόδους και τεχνολογίες, καθώς και σε διαρκή εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του.