Skip to main content

Europa League: Βαριά εντός έδρας ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Φράιμπουργκ

Απογοήτευσε ο Ολυμπιακός στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, δεχόμενος τρία γκολ από τη γερμανική ομάδα.

Με μία καταστροφική εμφάνιση ειδικά στην άμυνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια 3-0 από τη Φράιμπουργκ στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και με δύο ήττες σε δύο αγώνες έμεινε τελευταίος στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το πρώτο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό και δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει στο ματς, με τη Φράιμπουργκ να βρίσκει πολύ εύκολα δύο ακόμη τέρματα για να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι και να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της στον 7ο όμιλο.

Η Φράιμπουργκ μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε από το πρώτο λεπτό, με τον Κιερέχ να κερδίζει την μπάλα από λάθος του Μπα και να πλασάρει για να αποκρούσει στη γωνία του ο Βατσλίκ.

Η προειδοποίηση των Γερμανών δεν ήταν αρκετή όμως για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα αδράνησε πλήρως στην άμυνά του και ο Χέφλερ το εκμεταλλεύτηκε για να πάρει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ πάγωσε τους Πειραιώτες και η Φράιμπουργκ κυριάρχησε στο γήπεδο, ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα. Ο Γκρέγκοβιτς στο 13′ λίγο έλειψε έτσι να το πετύχει, αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Κορμπεράν προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά η άμυνά του… πελαγοδρομούσε. Κάπως έτσι, στο 25′ οι παίκτες της Φράιμπουργκ συνδυάστηκαν ανενόχλητοι μέσα στην περιοχή και ο Γκρέγκοριτς βγήκε απέναντι από τον Βατσλίκ για να πλασάρει για το 2-0 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε έτσι στα… σχοινιά από νωρίς και η εικόνα του αγώνα ήταν χειρότερη και από το σκορ, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι η μονή καλή στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 39′. Ο Ουί Τζο βρέθηκε απέναντι από τον Φλέκεν, αλλά το πλασέ του κόντραρε και δεν πέρασε για λίγο τη γραμμή της εστίας των Γερμανών, με το προβάδισμα δύο γκολ της Φράιμπουργκ να μένει μέχρι το τέλος του 45λέπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γερμανοί φρόντισαν μάλιστα να καθαρίσουν το ματς από νωρίς, αφού με την ψυχολογία υπέρ τους, πίεσαν από νωρίς και βρήκαν και ένα τρίτο γκολ στο 53′. Μετά από κόρνερ, ο Γκίντερ έκανε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Γκρέγκοβιτς την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα σε κενή εστία για το 3-0 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει και στη συνέχεια, έστω για να μειώσει στο σκορ και η αναμέτρηση έληξε ουσιαστικά από πολύ νωρίς, με τη Φράιμπουργκ να παίρνει μία μεγάλη νίκη και να κάνει το 2/2 στον 7ο όμιλο του Europa League. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους γνώρισαν και δεύτερη ήττα μετά την πρεμιέρα στη Ναντ, με αποτέλεσμα να μένουν τελευταίοι στη βαθμολογία και να χρειάζονται πια υπέρβαση για να αλλάξουν τα δεδομένα στην Ευρώπη, αν και υπάρχουν ακόμη μπροστά τέσσερα ματς.