Skip to main content

ΕΥΑΘ: «Προχωράνε» τιμολογιακή πολιτική και 80 νέες προσλήψεις

Για την τιμολογιακή πολιτική αναμένεται η οριστική έγκρισή της από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και για τις προσλήψεις από τα αρμόδια υπουργεία

Το «πράσινο φως» από το ΥΜΑ-Θ πήραν την προηγούμενη εβδομάδα η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ, που φέρνει μειώσεις για πρώτη φορά στους λογαριασμούς του νερού και η πρόσληψη άλλων 80 τακτικών υπαλλήλων με διαφανείς διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ, η νέα τιμολογιακή πολιτική για την επόμενη πενταετία (2019-2023), που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ κι η οποία έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΥΜΑ-Θ, αναμένεται να επιφέρει μειώσεις σε λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών, στη λογική της «ενθάρρυνσης» των χαμηλών καταναλώσεων και της αποφυγής της σπατάλης του πολύτιμου φυσικού πόρου.

Με αυτήν την κλιμάκωση στην τιμολόγηση (χαμηλότερες τιμές για μικρές καταναλώσεις και αύξηση τιμών στις μεγαλύτερες κλίμακες), μειωμένους θα δουν τους λογαριασμούς τους όλοι οι καταναλωτές που ξοδεύουν έως και 120 κ.μ. νερό το τετράμηνο (το 99,4%, δηλαδή, της κατηγορίας των οικιακών καταναλωτών). Την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ για τα επόμενα χρόνια διατρέχει η εμπεδωμένη αντίληψη της διοίκησης ότι αφενός το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινό αγαθό και, αφετέρου, ότι μέρος των κερδών της εταιρείας οφείλει να επιστρέφεται ως «κοινωνικό μέρισμα» στους πολίτες.

«Την ίδια λογική της απόδοσης, «εργασιακού» αυτήν τη φορά, «μερίσματος» εξυπηρετεί και η απόφαση για την πρόσληψη 80 νέων τακτικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων και προσόντων, σε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης (ΑΣΕΠ). Οι νέες αυτές θέσεις εργασίας προστίθενται στις 150 που ολοκληρώθηκαν με τις ίδιες διαδικασίες το αμέσως προηγούμενο διάστημα και εξυπηρετούν τη μόνιμη στόχευση της παρούσας διοίκησης για λειτουργία εγκαταστάσεων ύδρευσης κι αποχέτευσης υψηλής τεχνολογίας με τακτικό προσωπικό και όχι πλέον με εργολαβίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.  

Σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική αναμένεται η οριστική έγκρισή της από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, ενώ αναφορικά με τις προσλήψεις αναμένεται η έγκρισή τους από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να ακολουθήσει η προκήρυξη των θέσεων από το ΑΣΕΠ.