Skip to main content

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης Συκεών από 5 έως 12 Νοεμβρίου

«Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κερδίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά», αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Με σημαία την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Προσφορά ανοίγει τον Νοέμβριο της αιμοδοσίας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», πραγματοποιεί την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς από το Σάββατο 5 έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα και Άγιος Παύλος), απευθύνοντας κάλεσμα σε νέους εθελοντές και τις εθελόντριες να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος χαρίζοντας ζωή.

«Επιτακτική ανάγκη αποτελεί αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι Τράπεζες Αίματος έχουν στερέψει και με τα νοσοκομεία μας να απευθύνουν κραυγή αγωνίας για ενίσχυση σε αίμα, να απευθύνουμε κάλεσμα προς παλαιούς και νέους αιμοδότες να προσέλθουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας στα κατά τόπους κινητά αιμοληπτικά Κέντρα που θα στηθούν για τον σκοπό αυτό, συνεχίζοντας τη μακρά μας παράδοση στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, πιστός στο ραντεβού του με την Αιμοδοσία, καθώς οι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ, καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να δώσουν και πάλι το ‘‘παρών’’ και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης», σημειώνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. 

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας οι εθελοντές και οι εθελόντριες θα έχουν την ευκαιρία να εγγράφονται στη λίστα των μελών-αιμοδοτών της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μίας από τις μεγαλύτερες στη χώρα, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό την ταυτότητα του εθελοντή αιμοδότη και της εθελόντριας αιμοδότριας, με την οποία μπορεί να πάρει κάποιος αίμα όποια στιγμή το χρειαστεί για τον ίδιο ή για δικό του άνθρωπο.

«Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη»

«Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κερδίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης που, ευχαριστώντας τους αιμοδότες και όλους τους δωρητές και τις δωρήτριες αιμοπεταλίων και οργάνων σώματος και τις δωρήτριες βλαστοκυττάρων, υπενθυμίζει ότι «κάθε σταγόνα είναι πολύτιμο δώρο ζωής». Το δικό της μήνυμα για συμμετοχή στην αιμοδοτική εβδομάδα στέλνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, υπογραμμίζοντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες σε αίμα που υπάρχουν καθημερινά από συνανθρώπους μας: «Μία μεγάλη κίνηση ανθρωπισμού είναι η αιμοδοσία αλλά και η δωρεά αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και οργάνων», αναφέρει, ενώ σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνουμε φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του 2022 έως σήμερα, στις δύο τακτικές και στη μία έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.243 φιάλες αίματος ενώ 40 εθελοντές εγγράφηκαν ως δότες μυελού των οστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων // 9 π.μ.-2 μ.μ.
(Ειρήνης 19, Πεύκα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών // 8 π.μ.-2 μ.μ.
(Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές)

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών // 10 π.μ.-8 μ.μ.
(Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές)

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.-8 μ.μ.
(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου // 9 π.μ.-2 μ.μ.
(Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.-8 μ.μ.
(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης // 9 π.μ.-2 μ.μ.
(Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη)

Για την αποφυγή συνωστισμού οι προσερχόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να κλείνουν το ραντεβού τους στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151, -154.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους της αιμοδοσίας.