Skip to main content

Εβδομάδα γεύσης από 8 έως 14 Οκτωβρίου στο TV5MONDE

Από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, ανακαλύψτε παραδοσιακά προϊόντα, από την παραγωγή τους έως το πιάτο σας: Grands crus, μαύρη τρούφα, σιρόπι σφενδάμου

Μία Εβδομάδα Γεύσης με αγροτικό άρωμα και υπεροχή, προς μεγαλύτερη απόλαυση του ουρανίσκου σας, έρχεται τον Οκτώβριο στο TV5MONDE.

Από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, ανακαλύψτε παραδοσιακά προϊόντα, από την παραγωγή τους έως το πιάτο σας όπως grands crus, μαύρη τρούφα και σιρόπι από σφένδαμο.

Για την τρούφα όπως και για το κρασί, όλη η τέχνη έγκειται στη γνώση συγκομιδής των καλύτερων καρπών της γης και στη μετατροπή τους σε εξαιρετικά προϊόντα.

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 13:30 (με υπότιτλους)

Ανακαλύψτε τους γαλλικούς αμπελώνες με τα πιο γνωστά grands crus κρασιά.

Εξερεύνηση σε αμπελώνες κύρους και γνωριμία με παθιασμένους αμπελουργούς : Κτήμα Zind-Humbretch στην Αλσατία, Κτήμα του Compte Liger-Belair στη Βουργουνδία και Château Pontet-Canet στο Μπορντελαί.

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ (με υπότιτλους)

Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 20:35

Οι λάτρεις της την αποκαλούν "το μαύρο διαμάντι".

Διατηρώντας πάντα τον αγροτικό της χαρακτήρα, η τρούφα έχει κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον κόσμο της πολυτέλειας και της υψηλής γαστρονομίας. Γνωριμία με ειδικούς, παθιασμένους με τα μυστικά αυτού του μύκητα με τα μαγευτικά αρώματα.

Η ΓΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (με υπότιτλους)

Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 20:00

Ένα δυναμικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή σακχαρώδη καλλιέργεια του Κεμπέκ.

Με το ανοιξιάτικο φως, δύο ποιητές του Κεμπέκ συλλέγουν τον σακχαρώδη χυμό του σφένδαμου. Ταξίδι στην εποχή των σακχάρων, με ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει το Κεμπέκ μέσω μιας εμβληματικής τελετουργίας του. 

Παρακολουθείστε τις εκπομπές μαγειρικής όλο το έτος:

ÉPICERIE FINE, TERROIRS GOURMANDS

Κάθε Σάββατο στις 14:00

Ο βραβευμένος με αστέρι σεφ Guy Martin παρουσιάζει τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής γης και σκιαγραφεί το πορτραίτο εκείνων που τα επεξεργάζονται, προσφέροντας επιπλέον μία συνταγή κάποιου σεφ στο τέλος της εκπομπής.

L’ÉPICERIE

Κάθε Πέμπτη στις 11:30 (Με υπότιτλους)

Η καταλληλότερη εκπομπή για όσους ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του πιάτου τους. Στο πρόγραμμα : ρεπορτάζ, έρευνα, γευσιγνωσία, δοκιμαστικοί πάγκοι, και φυσικά συμβουλές και απλά αλλά αποτελεσματικά tips.

AL DENTE (Με υπότιτλους )

Κάθε Παρασκευή στις 11:30

Ένα συμπύκνωμα μαγειρικών λιχουδιών, καλής διάθεσης και γαστρονομικής κουλτούρας για να σας μάθει πώς να ετοιμάζετε όλα τα πιάτα ενός μενού.

LES P’TITS PLATS DE BABETTE (Με υπότιτλους )

Κάθε Δευτέρα στις 11:30

Η Babette, βασίλισσα της κρεολικής κουζίνας, είναι ειδική όλων των περιοχών όπως η Νορμανδία, η Ωβέρνη ή ακόμη το νότιο Βιετνάμ ! Από τη λαϊκή μέχρι το φούρνο, ανακαλύψτε τόσο πληροφοριακά όσο και λαίμαργα επεισόδια.

Η γεύση με ένα κλικ στο TV5MONDE

-Τα γαστρονομικά μπλογκ στο europe.tv5monde.com
Διαβάστε τα γαστρονομικά άρθρα: γαλλική και διεθνής κουζίνα, ανακάλυψη γεύσεων και αρωμάτων, συνταγές...

-Μάθετε τα γαλλικά με γούστο!
Δωρεάν online ασκήσεις για προϊόντα σύμβολα, συνταγές και μαγειρικές συμβουλές: η εξάσκηση των γαλλικών δεν ήταν ποτέ τόσο ορεκτική!

-Focus: οι γεύσεις της άκρης του κόσμου
Ανακαλύψτε όλες τις γεύσεις και τις κουζίνες του κόσμου μέσω του λαίμαργου slideshow μας!