Skip to main content

ΕΒΕΘ για εξαγγελίες: Αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματα η κυβέρνηση

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έμεινε ικανοποιημένο από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

Την ικανοποίησή του, για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από τη ΔΕΘ, όσον αφορά τη στήριξη της οικονομίας και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου τονίζεται:

"Με ικανοποίηση ακούσαμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum οι οποίες, πέραν της αντιμετώπισης ζητημάτων υψίστης σημασίας, όπως αυτών της εθνικής άμυνας, της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στα αιτήματα του ΕΒΕΘ όπως αυτά κατατέθηκαν πριν μια εβδομάδα στον Πρωθυπουργό για στήριξη της αγοράς και συγκεκριμένα για:

Ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στήριξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών με στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης και

Στήριξη της απασχόλησης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, η χώρα μας δείχνει προς πάσα κατεύθυνση την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά ζητήματα και τις προκλήσεις που βιώνουμε από την αρχή του χρόνου.

Με τον τρόπο αυτό προωθείται η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η βελτίωση των προσδοκιών που είναι το πρώτιστο ζητούμενο για τη λειτουργία της αγοράς και του επιχειρείν γενικότερα. Αναμένουμε να δούμε την εφαρμογή του πακέτου των μέτρων αυτών.

Το ΕΒΕΘ από την πλευρά του θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Πολιτείας για επαναφορά της οικονομίας σε συνθήκες ομαλότητας και ανάπτυξης".