Skip to main content

ΕΒΕΘ: Εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων με το νέο νομοσχέδιο

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε πως το νομοσχέδιο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων στο πεδίο της εργασίας

O εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων και η προσαρμογή της νομοθεσίας στα δεδομένα της πραγματικότητας, που ζούμε, αλλά και ο εναρμονισμός της με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, επιτυγχάνεται με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο επιφέρει μεταβολές στην εργατική νομοθεσία.

Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μασούτης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που συγκάλεσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. τη Δευτέρα 24 Μαϊου με θέμα το υπό διαβούλευση εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε ακόμη πως το νομοσχέδιο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων στο πεδίο της εργασίας, ενώ παράλληλα επιλύει ζητήματα σε επίκαιρα πεδία, όπως σε αυτό της τηλεργασίας.

Ο κ. Μασούτης υπογράμμισε επίσης ότι μέχρι τώρα οι συνεργασίες με τα αρμόδια Υπουργεία έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα και ότι στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και εργασιακών ομάδων είναι κοινός: να μπορέσει η χώρα να εισέλθει και πάλι στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Το ΕΒΕΘ θα συμμετάσχει στην διαδικασία της διαβούλευσης με επιμέρους προτάσεις του για ορισμένες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο.