Skip to main content

ΕΒΕΘ: Να τηρηθούν τα μέτρα αλλά να ενισχυθεί και η αγορά

Η στήριξη των επιχειρήσεων είναι αδήριτη ανάγκη προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, υπογραμμίζει το ΕΒΕΘ σε ανακοίνωσή του.

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, οι οποίες πλήττονται από το δεύτερο lockdown στην πόλη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΘ.

«Η στήριξη των επιχειρήσεων είναι αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην υπάρξουν λουκέτα και αύξηση της ανεργίας», προσθέτοντας ότι «οι επιχειρήσεις είναι ήδη ταλαιπωρημένες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντοχές τους».

Παράλληλα, το ΕΒΕΥ τονίζει ότι η συμμόρφωση με το υγειονομικό πρωτόκολλο επιβάλλεται, «δεδομένου ότι η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα θα εξασφαλιστεί μόνον εάν ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες των επιστημόνων και της Κυβέρνησης».

Ακόμη, αναφέρει ότι Κρίσιμης σημασίας απαρέγκλιτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων καθίσταται απαρέγκλιτη με παράλληλη ενίσχυση της αγοράς και των επιχειρήσεων, «οι οποίες πλήττονται από την έναρξη του lockdown της μορφής, που ξεκίνησε να βιώνει από σήμερα η Θεσσαλονίκη».

«Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να βγει η Θεσσαλονίκη το συντομότερο δυνατό από αυτή την κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», καταλήγει η ανακοίνωση.