Skip to main content

ΕΒΕΘ: Σημαντικό εργαλείο το οικονομικό κίνητρων 150 ευρώ των νέων

Θετικά σχολίασε το ΕΒΕΘ το καινούργιο μέτρο του «Freedom Pass» για τους νέους, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο εμβολιασμού

Τη θετική του στάση απέναντι στο «Freedom Pass» εξέφρασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επίσημη ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα, το ΕΒΕΘ αναφέρει για το κίνητρο του επιδημάτος των 150 ευρώ ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό εργαλείο τόνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης, πέραν της κεφαλαιώδους συμβολής του στην επίτευξη του στόχου δόμησης τείχους ανοσίας έναντι του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα, στην επίσημη ανακοίνωση το ΕΒΕΘ επισημάνει ότι από τον Απρίλιο του 2020 είχε ήδη υπογραμμίσει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων στήριξης της ιδιωτικής κατανάλωσης. «Κανείς δεν επιθυμεί ένα ακόμη lockdown γιατί μία τέτοια εξέλιξη θα έχει τραγικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία», δηλώνει παράλληλα Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μόνο με την ουσιαστική ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος «Επιχείρηση Ελευθερία» θα παραμείνουν οι πολίτες υγιείς σε μια ανοικτή κοινωνία και θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.