Skip to main content

Εύοσμος-Κορδελιό: Δημοτικοί Φύλακες βγήκαν για περιπολίες σε πάρκα και πλατείες (video)

Από τις 14:00 έως τις 22:00 οι 16 Δημοτικοί Φύλακες βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία σε μια προσπάθεια εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας στους δημότες.

Η ώρα είναι 19:30 και στον πεζόδρομο του Κορδελιού πολλοί κάνουν τη βόλτα τους ενώ παιδάκια παίζουν υπό το βλέμμα των γονιών τους που πίνουν τον καφέ τους.

Δυο πιτσιρίκια με ένα μηχανάκι περνούν από τον πεζόδρομο ενώ ένας οδηγός άφησε το ΙΧ του προκειμένου να πεταχτεί σε ένα μαγαζί.

Δύο δημοτικοί φύλακες, που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της περιπολίας, κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις προκειμένου οι νέοι να φύγουν με το μηχανάκι τους από τον πεζόδρομο ενώ παροτρύνουν τον οδηγό να πάρει το αυτοκίνητό του.

Οι περιπολίες των δημοτικών φυλάκων -από τις 14:00 ως τις 22:00- προέκυψαν εδώ και λίγες ημέρες σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής Ευόσμου- Κορδελιού να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης σε πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα που σφύζουν από κόσμο ειδικά τους θερινούς μήνες.

Το έργο των δημοτικών φυλάκων που φορούν ειδικά φωσφοριζέ γιλέκα είναι πολυεπίπεδο. Από το να κάνουν συστάσεις σε οδηγούς ΙΧ και μοτοσυκλετών που παρκάρουν σε πεζοδρόμια και σε σημεία που δεν επιτρέπεται η στάθμευση έως την παρατήρηση τυχόν ύποπτων για διακίνηση ναρκωτικών ή κλοπών όπου και θα ειδοποιήσουν αμέσως την Αστυνομία.

Ένας εξ αυτών μιλώντας στη Voria.gr ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι οδηγοί που «δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να ανεβούν με το αμάξι τους στον πεζόδρομο» ενώ νωρίτερα είχε κάνει, όπως είπε, «παρατήρηση σε έναν πεζό που έριξε με τα χέρια του τις μπάρες στον πεζόδρομο».

Δεκαέξι Δημοτικοί Φύλακες, όπως είπε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού, Δημοτικής Αστυνομίας, Πολεοδομίας, ΚΕΠ Νέστορας Λαφαζανίδης, είναι καθημερινά σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα καθημερινής φύλαξης όλων των πολυσύχναστων σημείων της περιοχής προκειμένου να δοθεί ένα αίσθημα ασφάλειας ενώ σε αυτούς μπορούν να απευθύνονται και οι δημότες για τυχόν καταγγελίες.

«Η δράση με τους Δημοτικούς Φύλακες πραγματοποιείται ήδη τρεις εβδομάδες. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των δημοτών καθώς σε κάποια σημεία καταγράφονται παραβατικά φαινόμενα όπως παράνομες σταθμεύσεις, συγκεντρώσεις παραβατικών ατόμων σε πλατείες και σε χώρους που παίζουν τα παιδιά και προσπαθούμε να δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και να μπορούν να απευθυνθούν σε ένα πρόσωπο (σ.σ. εννοεί τους Δημοτικούς Φύλακες) σε περίπτωση κάποιας παραβατικής συμπεριφοράς. Πολλές φορές ο κόσμος διστάζει να καλέσει την Αστυνομία και θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολο να απευθυνθεί σε ένα Δημοτικό Φύλακα ο οποίος και θα ειδοποιήσει αμέσως την Αστυνομία ή και την Δημοτική Αστυνομία» τόνισε ο κ. Λαφαζανίδης.

Οι Δημοτικοί Φύλακες βρίσκονται σε 16 σημεία μεταξύ των οποίων η πλατεία Εύοσμου, το πάρκο Ελευθερίας, ο πεζόδρομος Κορδελιού και το πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο.