Skip to main content

Εύοσμος: Βίντεο που μαρτυρά εμπρησμό στη χωματερή παρέδωσε ο δήμος στην Πυροσβεστική

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρθηκε στις απειλές που δέχτηκαν υπάλληλοι του δήμου όπου άγνωστα άτομα τους είπαν ότι θα καεί η χωματερή.

Βιντεοληπτικό υλικό παρέδωσε ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα ύποπτες κινήσεις ατόμων ενώ αμέσως μετά ξέσπασε φωτιά στην άτυπη χωματερή ογκωδών του δήμου στην οδό Ξανθίππης.

Οπως δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής, «ξεκάθαρα πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» τόσο η φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα όσο και σημερινή ενώ επισήμανε ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει καταγράψει τους υπόπτους και έχει παραδοθεί στην Πυροσβεστική.

Διαβάστε ακόμα - Εύοσμος-Μανδαλιανός: Ενδείξεις για εμπρησμό στη χωματερή - Στόχος η δυσφήμιση του δήμου

«Δεν ξεσπούν έτσι φωτιές το βράδυ και επιπλέον έχουμε υλικό από κάμερες το οποίο έχει παραδοθει στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής που διεξάγει την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που δείχνει όχι απλά ύποπτες κινήσεις αλλά άτομα να πλησιάζουν στο συγκεκριμένο σημείο και μετά να ξεσπά η πυρκαγιά» είπε στη Voria.gr.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχτηκαν προ ημερών υπάλληλοι του δήμου όπου άγνωστα άτομα τους είπαν ότι θα καεί η χωματερή.

Η φωτιά στην χωματερή ξέσπασε περί τις 3 σήμερα τα ξημερώματα και άρχισε να καίει τόνους από ογκώδη όπως στρώματα, ξύλα και άλλα εύφλεκτα υλικά. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ρίχτηκε αμέσως στη μάχη και μετά από ώρες έσβησαν τη φωτιά ενώ αυτή την ώρα ρίχνονται τόνοι χώματος προκειμένου να σβήσουν όλες οι μικροεστίες που συνεχίζουν να καίνε. Στο σημείο παραμένουν οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ υδροφόρες του δήμου τα εφοδιάζουν με νερό.