Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΕΥΟΣΜΟΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο στόχος του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση και η αποκατάσταση της βατότητας της οδού 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο του Ευόσμου.

Ξεκινούν αύριο έργα οδοποιίας και συντήρησης των αγωγών ομβρίων υδάτων στο τμήμα της 28ης Οκτωβρίου από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση και η αποκατάσταση της βατότητας της οδού 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο του Ευόσμου.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου με ευθύνη της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, έρχονται, σύμφωνα με τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, «να ανακουφίσουν μία από τις πλέον κομβικές οδικές αρτηρίες του δήμου, η οποία σε πολλά τμήματά της έχει υποστεί καθιζήσεις λόγω διαρροών αλλά και φθορών των αγωγών που συνδέουν τις σχάρες υδροσυλλογής με τον κυρίως συλλεκτήριο αγωγό».

«Οι παρεμβάσεις έρχονται να επιλύσουν ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νευραλγική αυτή περιοχή του δήμου μας, συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά και στην αποκατάσταση του φθαρμένου και προβληματικού οδοστρώματος, με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας», σημειώσε σχετικά ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη, οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν τον έλεγχο όλων των φρεατίων υδροσυλλογής, τον εσωτερικό καθαρισμό αυτών καθώς και του βραχίονα σύνδεσής τους, την αντικατάσταση των φθαρμένων βραχιόνων με νέους ιδίου τύπου όπου απαιτείται και τη συντήρηση των τοιχωμάτων του πλαισιωτού αγωγού στα σημεία σύνδεσης με τα φρεάτια υδροσυλλογής, προκειμένου να απαλειφθούν οι απώλειες ύδατος που προκαλούν καθιζήσεις. Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με την αποκατάσταση του οδοστρώματος, προκειμένου η κυκλοφορία να διεξάγεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 28.532,40 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο και μεθαύριο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα σημειωθούν αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου και μεθαύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης των έργων θα γίνει ολικός αποκλεισμός στα τμήματα της 28ης Οκτωβρίου από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή του Ευόσμου.

Σύμφωνα με τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, θα σημειωθεί και προσωρινή εκτροπή της λεωφορειακής γραμμής «32» όσο και των διερχόμενων οχημάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ