Skip to main content

Σύσκεψη για τον σταθμό Βενιζέλου συγκαλεί ο Εμπορικός Σύλλογος

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου.

Πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη των έργων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό λαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μετά τα όσα ακούγονται περί αναμόχλευσης της λύσης απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι των αρμοδίων Υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών – Μακεδονίας & Θράκης), του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, «


Όπως αναφέρει ο ΕΣΘ, σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης αναφορικά «με την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη και τα όσα ακούγονται περί αναμόχλευσης του θέματος για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου και άρα αλλαγή του συμφωνηθέντος σχεδίου έργου και του χρονοδιαγράμματος αυτού στην υπό συζήτηση περιοχή», καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης του εν λόγω σταθμού».

«Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το  οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια. Η αγορά της Θεσσαλονίκης κάνοντας τεράστιες θυσίες από το 2006, οι οποίες απέκτησαν άλλη διάσταση και ένταση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ζητά την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου. Οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας».