Skip to main content

Έβρος: Αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές- Τιτάνια μάχη των Συνοριοφυλάκων

Ενδεικτικό της κατάστασης οι συλλήψεις 38 διακινητών παράτυπων μεταναστών μέσα σε μόλις 12 ημέρες - Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές στη Voria.gr.

Τιτάνια είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι Συνοριακοί Φύλακες στον Έβρο προκειμένου να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές οι οποίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το τελευταίο διάστημα με την στάθμη του ποταμού Έβρου να έχει πέσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παράτυποι μετανάστες κατά ομάδες προσπαθούν να περάσουν από το τουρκικό στο ελληνικό έδαφος κυρίως από το τριεθνές από και από σημεία στο νότιο Έβρο.

Πηγές από τους Συνοριοφύλακες ανέφεραν στη Voria.gr ότι η μεταναστευτική ροή είναι μεγάλη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τις τελευταίες ημέρες «γίνεται χαμός» με μεγάλες ομάδες μεταναστών να προσπαθούν να εισέλθουν από διάφορα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Εθνοφύλακες ανέφεραν στη Voria.gr ότι στα σημεία που «έχουμε τον φράχτη», δηλαδή τα 12,5 χιλιόμετρα στις Καστανιές του βόρειου Έβρου και τα άλλα περίπου 27 στο νότιο τμήμα του νομού, «δεν περνά κανένας» αλλά σημείωναν με νόημα ότι η συνοριογραμμή έχει συνολικό μήκος περί τα 150 χιλιόμετρα «οπότε υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορεί κανείς να προσπαθήσει να περάσει».

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα όπως ανέφεραν μεγάλη είναι η μεταναστευτική ροή στην περιοχή των Φερών.

Οι συνοριοφύλακες μαζί με τους αστυνομικούς κυριολεκτικά δίνουν μάχη νυχθημερόν ωστόσο η πίεση που υφίστανται από την αυξημένη μεταναστευτική ροή είναι τεράστια ενώ κάτοικοι χωριών του ακριτικού Έβρου δηλώνουν ότι καθημερινά πλέον μετρούν μετανάστες που περνούν μέρα μεσημέρι μέσα από τα χωριά τους.

Αστυνομική πηγή ανέφερε επίσης στη Voria.gr ότι τα κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών κλέβουν αυτοκίνητα από την Αθήνα κυρίως και με τα οποία ρίχνονται στη μεταφορά των μεταναστών ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή «περισσότερα από 20 οχήματα καθημερινά βρίσκονται στα σύνορα προκειμένου να μεταφέρουν μετανάστες».

Χαρακτηριστικό της αύξησης των μεταναστευτικών ροών είναι επίσης και οι καθημερινές συλλήψεις διακινητών που πραγματοποιεί η Αστυνομία. Ενδεικτικά, οι Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης από την 1η Αυγούστου έως και 12 Αυγούστου συνέλαβαν 38 διακινητές οι οποίοι προσπάθησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας δεκάδες παράτυπους μετανάστες.