Skip to main content

Έβρος: Ανησυχία ΕΕ για τους πυροβολισμούς των Τούρκων προς την Ελλάδα

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων τόνισε πως πάντα η ΕΕ ανησυχεί όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα σύνορά της- Με αλεξίσφαιρα οι φρουροί της Frontex

Την ανησυχία της για νέους πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά του Έβρου προς την Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, που επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή για 3 τέτοια περιστατικα από τη Frontex.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Φ. Λετζέρι, έστειλε επιστολή στην Κομισιόν για να προειδοποιήσει για τον αυξανόμενο αριθμό πυροβολισμών στην περιοχή του Έβρου.

«Ανησυχώ πάντα όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε η Ίλβα Γιόχανσον, σε δημοσιογράφους, «ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινοι στόχοι».

Διαβάστε σχετικά: Έβρος: Σκηνικό έντασης με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά

Ο Λετζέρι διέταξε τους φρουρούς του Frontex να φορούν αλεξίσφαιρα μπουφάν όταν περιπολούν στην περιοχή.

Οι εντάσεις στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σιγοβράζουν εδώ και ένα χρόνο, από τότε που η Άγκυρα ενορχήστρωσε μαζική εισβολή μεταναστών στην περιοχή του Έβρου.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις τους με την Τουρκία σε διήμερη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες που ξεκινά στις 25 Μαρτίου.