Skip to main content

Έβρος: Εγκλωβισμένοι σε νησίδα στο Πύθιο δεκάδες μετανάστες

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από ΕΛΑΣ και πυροσβεστική για τη διάσωση και τη μεταφορά περίπου 30 μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου

Εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου στο ύψος του χωριού Πύθιου εντοπίστηκαν 27-30 μετανάστες και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση από την πυροσβεστική υπηρεσία, την ΕΜΑΚ και την αστυνομία για τη διάσωση και την ασφαλή μεταφορά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, σε νησίδα του ποταμού βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 30 μετανάστες κάθε ηλικίας, που είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποιας εθνικότητας είναι.

Ενημερώθηκαν αρχικά οι αστυνομικές αρχές και η συνοριοφυλακή και κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από το Διδυμότειχο για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό τους.

Με την σειρά τους αυτοί ενημέρωσαν το Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφτασε με βάρκες από την Κομοτηνή, προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση του απεγκλωβισμού τους για να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.

Στο Πύθιο βρίσκεται και λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας για να τους μεταφέρει σε δομή φιλοξενίας της περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι μετανάστες επικοινώνησαν με τον ευρωπαϊκό αριθμό διάσωσης δίνοντάς το στίγμα τους.

Οι διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο όπου θα γίνει η καταγραφή τους.