Skip to main content

Ορεστιάδα: Φυγάδευσαν τον Μηταράκη μετά τη συνάντηση για τη δομή μεταναστών(vid)

Οι διαδηλωτές τον γιουχάισαν και του πέταξαν ένα μπουκάλι νερό την ώρα που αποχωρούσε από τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο και φορείς του Έβρου

Με την προστασία της αστυνομίας κατάφερε να φύγει από το δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που αντιδρούν στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου.

Οι εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι οποίοι αποδοκίμαζαν τον υπουργό από την άφιξή του και καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης, τον γιουχάισαν κατά την έξοδό από το δημαρχείο, ενώ κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον του ένα μπουκάλι νερό. Ο υπουργός και η συνοδεία του μπήκαν με τη συνδρομή της αστυνομίας στα αυτοκίνητά τους και αναχώρησαν με ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τους οργισμένους διαδηλωτές, που τον καλούσαν να φύγει από τον Έβρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ότι με μεγάλη χαρά θα συζητήσει τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου, στη βάση της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα.

«Η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των ροών είναι αδιαπραγμάτευτη. Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι ροές και το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και εφαρμόζουμε μια πολύ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που βάζει δύο με τρεις στόχους. Τη μείωση των ροών -και πέρυσι είδατε μειώθηκαν οι ροές κατά 80%- και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Σ' αυτές τις δύο παραμέτρους, στο πλαίσιο δηλαδή της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα σ' αυτή τη βάση, με μεγάλη χαρά θα συζητήσω μαζί σας, και μ' εσάς και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές για την Ευρώπη. Άρα η φύλαξη των συνόρων, οι συνοριοφύλακες και η γραμμή άμυνας, με τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα στο βαθμό που θα συζητήσουμε και σήμερα, είναι για εμάς απαραίτητα για να μην ξαναβιώσουμε ποτέ αυτά που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές βρίσκονται καθ’ οδόν προς το ΚΥΤ Φυλακίου, το οποίο επρόκειτο να επισκεφτεί ο υπουργός, σύμφωνα με το αρχικό του πρόγραμμα.

Φωτογραφία: e-evros.gr