Skip to main content

Φωτιά στη Λευκίμη Έβρου: Εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους ο οικισμός

Στην εκκένωση του οικισμού της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου, προχωρούν οι αρχές - Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Εκκένωση του οικισμού

Στην εκκένωση του οικισμού της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου, προχωρούν οι αστυνομικές Αρχές, σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».