Skip to main content

Έβρος: Τρεις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών (φωτο)

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας συνέλαβαν τρία άτομα για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Ειδικότερα χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, ο οποίος με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μετανάστες.

Λίγο αργότερα στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, τον οποίο εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα τέσσερις μετανάστες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχει δηλωθεί κλοπή στις 25-10-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σε μία ακόμη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στα ΚΤΕΛ Σουφλίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι προμήθευσε σε δύο μετανάστες εισιτήρια του ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθήνα, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τρία εισιτήρια και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, Σουφλίου και Διδυμοτείχου.