Skip to main content

Έβρος: Τροχαίο με ΙΧ που μετέφερε παράνομα μετανάστες - Στο νοσοκομείο 7 άτομα

Τρεις συλλήψεις σε Έβρο και Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε εχθές για διακίνηση παράνομων μεταναστών - Εξετράπη το ένα όχημα που τους μετέφερε

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών πραγματοποιήθηκαν χθες συνολικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Σε ορεινή δασική περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν χθες δύο διακινητές, καθώς εντοπίστηκε αρχικά ο ένας δράστης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της αστυνομίας, να καθοδηγεί πεζός εννέα παράνομους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια επιβίβασε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος δράστης.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω όχημα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση στις 8/7 στην αστυνομική υπηρεσία Ζακύνθου, ενώ ο οδηγός-διακινητής δεν είχε άδεια οδήγησης.

Παράλληλα, για το ίδιο αδίκημα συνελήφθη εχθές το μεσημέρι ένας τρίτος δράστης, ο οποίος μετέφερε παράνομα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν εχθές στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης, ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και μέσα σε αυτό βρέθηκαν τραυματισμένοι ο οδηγός - διακινητής και οι επτά μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

Σημειώνεται ότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα του διακινητή έχει δηλωθεί κλοπή στις 26/7 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας οδήγησης.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.