Skip to main content

Έβρος:Μαζική αποδοκιμασία Μηταράκη για τη δομή μεταναστών στο Φυλάκιο (φωτο+vid)

Εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, διαδηλώνοντας την έντονη αντίθεσή τους στην επέκταση του ΚΥΤ

Με έντονες αποδοκιμασίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο πολίτες του Έβρου υποδέχτηκαν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το δημαρχείο Ορεστιάδας κι έχει αυτή τη στιγμή συνάντηση με φορείς της περιοχής για την επικείμενη επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου.

Υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, έξω από το δημαρχείο της πόλης, διαδηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην επέκταση της δομής.

«Έξω οι προδότες», «Αλήτες προδότες πολιτικοί» και «Πουλημένοι» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν σε βάρος του κ. Μηταράκη, αλλά και του υφυπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, που επίσης επισκέπτεται την περιοχή, οι διαδηλωτές, οι οποίοι τονίζουν ότι χρειάζεται μόνο βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του υπουργείου που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον Έβρο, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια τρεις ημέρες προτού εκπνεύσει το 2020, θα δημιουργηθεί νέα δομή δίπλα στο υφιστάμενο ΚΥΤ που θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης, περιλαμβανομένων των 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Φωτογραφίες: e-evros.gr

Βίντεο: evros-news.gr