Skip to main content

Έσκισε τουρκική σημαία στην Ευρωβουλή ο Λαγός - Αλυσιδωτές αντιδράσεις

Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο ακροδεξιός βουλευτής έσκισε ένα χάρτινο αντίγραφο της σημαίας της Τουρκίας.

Σοβαρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ακροδεξιό κρεσέντο του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητου πλέου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ο ακροδεξιός βουλευτής στο τέλος της ομιλίας του έσκισε μια χάρτινη τουρκική σημαία πυροδοτώντας την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην ομιλία του υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι η υπεύθυνη για τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος ενώ στο τέλος έσκισε το αντίγραφο με τη σημαία της Τουρκίας μπροστά σε αποσβολωμένους ευρωβουλευτές.

Καταδίκασε το ΥΠΕΞ

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», μετά την ενέργεια του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος έσκισε χάρτινη τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ «οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

Τσαβούσογλου: Η σημαία μας θα κυματίζει πάντα υπερήφανα

Επίθεση εναντίον «των ρατσιστικών μυαλών» στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφότου ο ευρωβουλευτής έσκισε τη σημαία της χώρας του.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους» αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter και καλεί την «Ευρώπη να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ».

«Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα υπερήφανα. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού», προσθέτει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.