Skip to main content

Εύβοια: Σώος ακόμη ένας άνδρας από το ναυάγιο με τους μετανάστες στο στενό του Καφηρέα

Το σκάφος που βυθίστηκε στο Στενό του Καφηρέα στην Εύβοια, ξεκίνησε από τη Σμύρνη και κανείς από τους επιβαίνοντας δεν φορούσε σωσίβιο

Σώο βρέθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ένα ακόμα άτομο από το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στο στενό στου Καφηρέα, στην Εύβοια.

Από το πρωί της Τρίτης που ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος έχουν εντοπιστεί συνολικά 11 άτομα.

Το σκάφος που βυθίστηκε στο Στενό του Καφηρέα στην Εύβοια, ξεκίνησε από τη Σμύρνη και κανείς από τους επιβαίνοντας δεν φορούσε σωσίβιο. Όπως δήλωσαν οι μετανάστες στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 68 άτομα. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Ο ενδέκατος διασωθέντας είναι ένας άνδρας από την Αίγυπτο και εντοπίστηκε από τις αρχές λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον παραθαλάσσιο οικισμό Μπούρος. Τα άλλα δέκα άτομα που έχουν διασωθεί εντοπίστηκαν πάνω στη βραχονησίδα Μανδηλού.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών συνεχίζονται ενώ το πρωί θα επιχειρήσει και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο του Λιμενικού Σώματος.