Skip to main content

Καταβλήθηκε ένας μισθός στους εργαζόμενους της ΕΒΖ

Οι εργαζόμενοι έλαβαν διαβεβαιώσεις πως το μαρτύριο τους θα λήξει τις επόμενες ημέρες – Αποφασίζουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τους

Μικρή ανάσα για τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, καθώς, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό, τούς καταβλήθηκε ο μισθός του Νοεμβρίου, που βέβαια είναι μόλις ένας από τους επτά μισθούς που τους οφείλονται. 

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ευελπιστούν πως εντός των επομένων ημερών θα δοθεί οριστικό τέλος στο μαρτύριο τους με την έκδοση των εφαρμοστικών ΚΥΑ για το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και τις μετατάξεις.

Όπως τόνισε μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης (σσ: πριν γίνει γνωστή η καταβολή των δεδουλευμένων), «μετά από σημερινές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει το σχετικό ΦΕΚ για το προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ενώ η ΚΥΑ για το πρόγραμμα το μετατάξεων είναι στο στάδιο των τελικών υπογραφών, οι εξελίξεις μοιάζουν πιο θετικές. Ωστόσο είμαστε σε συνεννόηση οι εργαζόμενοι προκειμένου να αποφασίσουμε εντός της ημέρας ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία προκειμένου η κυβέρνηση να βρει λύση στο ζήτημα της έκδοσης των εφαρμοστικών ΚΥΑ για τα δύο προγράμματα και της καταβολής των δεδουλευμένων, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι για έβδομο μήνα. 

Υπενθυμίζεται πως, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, οι εργαζόμενοι, πριν δώσουν τη μία εβδομάδα παράτασης στην κυβέρνηση, είχαν σταματήσει τη δυνατότητα διάθεσης της εναπομείνασας ποσότητας ζάχαρης που υπήρχε στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, από την παραγωγή του 2017.

Σημειώνεται πως  στις 10 Ιουνίου, θα συζητηθεί το αίτημα υπαγωγής της ΕΒΖ στις πρόνοιες των άρθρων 106 β και δ της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης.