Skip to main content

Εύζωνοι Κιλκίς: Νέα κινητοποίηση οδηγών φορτηγών για τα περιοριστικά μέτρα

Πάγιο αίτημα των αυτιοκινητιστών είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων όσον αφορά τη διέλευση των φορτηγών οχημάτων από τα χερσαία σύνορα.

Με πρωτοβουλία της επαγγελματικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών της Βορείου Μακεδονίας, AMERIT, και με την υποστήριξη των αντίστοιχων οργανώσεων από την Σερβία, την Αλβανία, καθώς και της ΟΦΑΕ, σήμερα 26 Μαρτίου στις 4μμ θα πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στα σύνορα Ελλάδας-Βορείου Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, πάγιο αίτημα και κοινός σκοπός όλων, είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η ελληνική Κυβέρνηση στην διέλευση των φορτηγών οχημάτων από τα χερσαία σύνορα της χώρας, τα οποία προκαλούν προβλήματα στην ροή των εμπορευμάτων κάθε κατηγορίας, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση του ομαλού εφοδιασμού ακόμα και κρίσιμων αλυσίδων όπως είναι τα νοσοκομεία τα οποία προμηθεύονται οξυγόνο από χώρες των Βαλκανίων, ενώ αντίστοιχα οι χώρες αυτές έχουν πρόβλημα στην τροφοδοσία  πετρελαίου που προμηθεύτονται από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, καθώς επίσης και στην μεταφορά πρώτων υλών που εισάγουν μέσω του ΟΛΘ.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς των διεθνών μεταφορών, όπως είναι οι εξαγωγείς και οι μεταφορείς, αλλά ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απευθύνουν αίτημα προς την ελληνική Κυβέρνηση για την άρση των μέτρων και την αποκατάσταση της ομαλής ροής των εμπορευμάτων. Δυστυχώς όμως δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από πλευράς της Πολιτείας και μια από τις πιο βασικές πύλες εισόδου της χώρας μας, όπως είναι αυτή των Ευζώνων που συνδέει την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Οδικού Άξονα «10», υπολειτουργεί για 12 ώρες την ημέρα, παρεμποδίζοντας την ομαλή διέλευση των εμπορευμάτων», σημειώνει η ΟΦΑΕ.

Στις 5 Μαρτίου η ΟΦΑΕ με δική της πρωτοβουλία είχε πραγματοποιήσει ανάλογες κινητοποιήσεις στο σύνορο, έχοντας επίσης την υποστήριξη της AMERIT αλλά και πολλών επαγγελματικών φορέων από την χώρα μας. Αύριο, αντιπροσωπεία της ΟΦΑΕ θα μεταβεί στο σύνορο ως ένδειξη συμπαράστασης στην διαμαρτυρία όλων των συναδέλφων μας από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Διοίκησης και των δύο Ενώσεων, με σκοπό τον συντονισμό ενδεχόμενης κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει και πάλι καμία ανταπόκριση από πλευράς της Πολιτείας μας.