Skip to main content

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Να πάμε εμείς στους ανεμβολίαστους

Όπως είπε δεν μπορούμε πια να περιμένουμε αυτούς τους ανθρώπους να προσέλθουν να εμβολιαστούν αλλά «πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς, σε έναν προς έναν»

Να αλλάξει η προσέγγιση ως προς τους εμβολιασμούς έναντι του κορωνοϊού, ζήτησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε δεν μπορούμε πια να περιμένουμε αυτούς τους ανθρώπους να προσέλθουν να εμβολιαστούν αλλά «πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς, σε έναν προς έναν».

Πρότεινε για παράδειγμα, κοινωνικοί λειτουργοί των νοσοκομείων να ενημερώνουν τους συγγενείς όσων νοσηλεύονται για τα οφέλη των εμβολιασμών καθώς είναι πιθανόν αρκετοί σε αυτές τις οικογένειες να είναι ανεμβολίαστοι.

«Πρέπει να έχουν μια ειδική ενημέρωση. Από εκεί θα προκύψουν άνθρωποι που θα κατανοήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι πρέπει απλοποιηθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, με κινητές μονάδες, με εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, με γιατρούς παντού σε όλα τα σημεία, ώστε να μη μεσολαβούν δύο ή τρεις ημέρες από το ραντεβού του εμβολιασμού.

Για τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Johnson&Johnson ανέφερε ενδεχομένως η αναμνηστική δόση για το συγκεκριμένο σκεύασμα να σε μικρότερο χρονικό διάστημα από την πρώτη δόση.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο και πως όλα τα σκευάσματα είναι καλά «αρκεί να εμβολιαστούμε όλοι.