Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Όποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό

Ενδέχεται να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου - Πώς διαφέρει η Όμικρον

«Ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα παραλλαγή Όμικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο καθηγητής τόνισε στον ΣΚΑΪ 100.3 ότι όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι, καθώς έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων, ενώ το 35% έχει λάβει την τρίτη δόση.

«Τον ιό τον κερδίζουμε παρά τις αντιστάσεις», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το γεγονός ότι η βάση του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αυγουστο.