Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να περιοριστεί η διασπορά της «Όμικρον»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για την παραλλαγή Όμικρον και αν εξετάζεται το ενδεχομένο lockdown στη χώρα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την νέα παραλλαγή «Όμικρον» του κορωνοϊού, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία και είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη «Δέλτα».

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε τη διασπορά της όμικρον, και μάλιστα γρήγορα. Όπου έχει εμφανιστεί, έχει κυριαρχήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα πρέπει να την περιορίσουμε. Παράλληλα, θα πρέπει, μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, δηλαδή τις επόμενες 1-2 εβδομάδες, να το εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Αυτό αφορά κυρίως τους ανθρώπους άνω των 50 ετών. Η παραλλαγή όμικρον δημιουργεί επαναλοιμώξεις δυστυχώς», δήλωσε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε στο «Live News» ότι «Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση επί του πρακτέου, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς κατά κύριο λόγο. Η διασπορά περιορίζεται με διάφορους τρόπους, αρχής γενομένης από τον περιορισμό στις περιοχές υπερμετάδοσης, και στις δραστηριότητες που προκαλούν υπερμετάδοση, και επίσης πρέπει να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα».