Skip to main content

Eξαφάνιση 15χρονης - Γιαννόπουλος: «Άσχημες οι πληροφορίες, ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν»

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου είπε πως κάποιοι είδαν την 15χρονη στον Ασπρόπυργο σε μία δύσκολη κατάσταση - Ψάχνουν ηλεκτρονικά ίχνη.

Την αγωνία των ανθρώπων του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την υπόθεση της 15χρονης που εξαφανίστηκε στις 19 του μήνα από σπίτι της, στο Περιστέρι μεταφέρει ο πρόεδρος του, Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως λέει στο iefimerida.gr το μικρό κορίτσι (η 15χρονη Φωτεινή) έχει πέσει στα δίχτυα παράνομων κυκλωμάτων, που εκμεταλλεύονται ανήλικα παιδιά για κάθε λογής παραβατική πράξη και απευθύνει έκκληση προς τις αστυνομικές αρχές να δράσουν άμεσα. Χαρακτηριστικά ο Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρει:

«Υπήρξε αρχικά μια δημοσιογραφική πληροφορία ότι εντοπίστηκε η Φωτεινή, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Οι πληροφορίες είναι άσχημες αλλά ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν. Τις έχουμε δώσει στην αστυνομία και εύχομαι να μην επιβεβαιωθούν. Άσχημες όχι για την ζωή της αλλά κάποιοι την είδαν στον Ασπρόπυργο σε μία κατάσταση δύσκολη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά δόθηκαν οι πληροφορίες στην αστυνομία για να το ερευνήσει».

Κυκλώματα ναρκωτικών και σωματεμπορίας

«Η κατάσταση μας ανησυχεί πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο για την ζωή του. Είναι η ψυχική του κατάσταση, οι εκβιασμοί που μπορεί να δέχεται από αυτά τα κυκλώματα, η υγεία του και είναι και άλλες καταστάσεις τις οποίες όταν μπαίνει ένα μικρό κορίτσι δεν βγαίνει αλώβητο. Αυτά τα κυκλώματα είναι ένας συνδυασμός κυκλωμάτων ναρκωτικών και σωματεμπορίας. Είναι ένα “μαγαζί” που πουλάει από όλα ανάλογα με τις ανάγκες. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Και επειδή έχω προσωπική εμπειρία από παιδί που μεγάλωσε στο “Χαμόγελο” αισθάνομαι ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε να κάνουμε πολλά για αυτό το κορίτσι. Το ουσιαστικό. Να την γλυτώσουμε. Αισθάνομαι και γνωρίζω την φρίκη και έχω θυμώσει πάρα πολύ. Φανταστείτε για να βγάλουμε το amber alert ζητήσαμε δικαστική εντολή».

Ψάχνουν ηλεκτρονικά ίχνη

«Ευχόμαστε το ηλεκτρονικό έγκλημα να βρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, γιατί γνωρίζουμε ότι στα social media οι έμπειροι αστυνομικοί θα εντοπίσουν στοιχεία. Πρέπει να κάνουν γρήγορα όμως, γιατί όσο περνούν οι μέρες δεν υπάρχει γυρισμός. Μπορεί να βγει ζωντανή, αλλά θα είναι νεκρή - ζωντανή με ότι αυτό συνεπάγεται».