Skip to main content

Εξετάζουν μειώσεις μισθών και για τη νέα σεζόν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Η πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει τους δύο κορυφαίους συλλόγους του ισπανικού ποδοσφαίρου να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Έτοιμες να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τις μειώσεις μισθών σε ποδοσφαιριστές και στελέχη τους και την επόμενη χρονιά ως απόρροια των επιπτώσεων που αφήνει πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού εμφανίζονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, η ισπανική εφημερίδα «AS» αναφέρει πως πρόθεσης της διοίκησης της «Βασίλισσας» είναι να μειώσει κατά 30% τις αποδοχές ποδοσφαιριστών αλλά και κορυφαίων διοικητικών στελεχών για την επόμενη σεζόν, χωρίς όμως να βάλει χέρι στους μισθούς των περίπου 800 υπαλλήλων του συλλόγου.

Τα έσοδα τα οποία υπολόγιζαν οι «μερέγχες» για φέτος ανέρχονται στα 822 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μετά την κρίση της πανδημίας εκτιμάται πως δεν ξεπεράσουν τα 165 εκατομμύρια.

Η ομάδα έχει και πλουσιοπάροχα συμβόλαια τα οποία κοστολογούνται κοντά στα 283 εκατομμύρια ευρώ και αν μειωθεί κατά 30% θα εξοικονομηθούν 85 εκατομμύρια ευρώ.

Η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» βαδίζει προς την ίδια κατεύθυνση καθώς η ίδια βλέπει να τα έσοδα της να μειώνονται αισθητά, με τις αποφάσεις να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.