Skip to main content

Εξιχνίαση και άλλων κλοπών της σπείρας που ρήμαζε τη Β. Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

Διαπιστώθηκε πως μέλη εγκληματικής ομάδας που είχαν προβεί σε μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων, είχαν εμπλακεί και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Επιπλέον κλοπές και διαρρήξεις της σπείρας που μεταξύ άλλων διέρρηξαν την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, ιδιωτικό ΚΤΕΟ, ενεχυροδανειστήριο, σπίτια και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα που είχαν κλείσει λόγω κορωνοϊού εξιχνίασε η ΕΛΑΣ, ταυτοποιώντας ως δράστες τα πέντε άτομα που είχαν ήδη συλληφθεί την περασμένη χρονιά.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε συλληφθέντες τον Μάρτιο του 2020 χρησιμοποιώντας κλεμμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο που αφαίρεσαν από την περιοχή του Πανοράματος, διέρρηξαν δύο εταιρείες στις περιοχές της Σίνδου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τον ίδιο μήνα αφαίρεσαν από σταθμευμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο στην περιοχή των Σερρών τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας του, καθώς επίσης αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία σε χωριό της Φλώρινας.

Τέλος, στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης τους τον Αύγουστο του 2019 διέρρηξαν αποθήκη Υπηρεσίας του δήμου Θέρμης από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν εργαλεία και εξαρτήματα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 16.000 Ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.