Skip to main content

Εξηγήσεις για τα προσβλητικά σχόλια Ερντογάν σε Μακρόν ζητά το Παρίσι

Αξιωματούχος της γαλλικής προεδρία ανακοίνωσε πως το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Τούρκο πρεσβευτή στο Παρίσι.

Εξηγήσεις από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία ζητεί το Παρίσι με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ερντογάν για τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν (δείτε εδώ).

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία θα κληθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές», αντέδρασε η γαλλική προεδρία. «Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στον Μακρόν, δηλώνοντας πως τα σχόλια του Γάλλου προέδρου για το ΝΑΤΟ αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».