Skip to main content

Έξυπνα tips για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να αδυνατίσετε

Συμβουλές για τη θωράκιση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας αλλά και tips για αδυνάτισμα από την Ειρήνη Πασχαλέρη.

Με την άφιξη του φθινοπώρου, είναι απαραίτητο να βεβαιωθούμε ότι θα διαφυλάξουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η βιολόγος με ειδίκευση σε θέματα διατροφής, Ειρήνη Πασχαλέρη μοιράζεται μερικά έξυπνα tips που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας αλλά και θα μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε.

Ειδικότερα:

1) Αποφύγετε τη ζάχαρη στον καφέ και γενικά στα ροφήματα. Επιλέξτε φυσικά υποκατάστατα, όπως την ζάχαρη καρύδα, που είναι φυσικό προϊόν και δεν ανεβάζει τον γλυκαιμικό δείκτη στο σώμα μας, όπως η ζάχαρη. Επίσης η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης υπονομεύει και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, όπως δείχνουν τελευταίες μελέτες.

2) Κάθε πρωί πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό (θερμοκρασία δωματίου) με ½ κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (ginger) και λίγο λεμόνι. Είναι από τα πιο σημαντικά θρεπτικά μέσα που μας χάρισε η φύση, αφού μικρή μόνο ποσότητα προστατεύει από την φλεγμονή, τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα, βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών και συστήνεται σε άτομα με αρθρίτιδα.

3) Καθιερώστε 2 φορές την εβδομάδα θρεπτικές σούπες, που θα τονώσουν την άμυνά σας με τις τροφές θησαυρούς που περιέχουν και θα βοηθήσουν να αδυνατίσετε. Φτιάξτε τες χρησιμοποιώντας άπαχες πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, και συνδυάστε όλα τα χειμερινά λαχανικά, που έχετε στο ψυγείο σας: καρότο, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, πράσο!

Συνταγές για σούπες που αδυνατίζουν θα βρείτε στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

4) Ξαναβρείτε την πείνα σας! Αν παρατηρήσετε τον εαυτό σας, θα καταλάβετε ότι αποκλείεται να πεινάτε κάθε μέρα το ίδιο. Η τροφή είναι καύσιμο και θα υπάρχουν μέρες που θα είστε κουρασμένοι, άρα θα πεινάτε περισσότερο και άλλες που θα τρώτε απλά για να συντηρηθείτε. Σταματήστε να μετράτε και να ζυγίζετε τις τροφές και απλά χορτάστε με υγιεινά τρόφιμα και σωστούς συνδυασμούς. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στον χώρο μας Natural Health Clinic, βρείτε πληροφορίες στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

5) Βάλτε στη ζωή σας τροφές που κόβουν την πείνα, όπως τη βρώμη, τα αβγά, το αβοκάντο, το φαγόπυρο, το αναποφλοίωτο ρύζι και δείτε και τη ζυγαριά να κατεβαίνει και την ενέργειά σας να επιστρέφει, ώστε να μη νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι.

6) Για περισσότερες ιδέες και λύσεις για αδυνάτισμα, την καλύτερη δίαιτα, συνταγές που αδυνατίζουν, βρείτε την Ειρήνη Πασχαλέρη στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr και ακολουθήστε την στον λογαριασμό της στο Instagram @eirinipaschaleri και στην σελίδα της στο Facebook Eirini Paschaleri.