Skip to main content

Εξονυχιστικοί έλεγχοι της Τροχαίας προς Χαλκιδική εν όψει Πάσχα (vid)

Αν και οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς δείχνουν να συμμορφώνονται στα μέτρα, δεν έλειψαν αυτοί που επιχείρησαν να περάσουν με διάφορες δικαιολογίες.

Με επτά σημεία ελέγχου επιχειρεί η αστυνομία να αποτρέψει τη ροή οχημάτων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική από επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό βίντεο του GnomiTV, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών ισχυρή αστυνομική δύναμη ελέγχει κάθε αυτοκίνητο που επιχειρεί να μπει στη Χαλκιδική στην περιοχή του Λακκώματος.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Τροχαίας Μουδανιών Πανταζής Βαρβάρης, στο 35 χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Μουδανιών υπάρχουν τέσσερα περιπολικά και οι αστυνομικοί της τροχαίας διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι για να περάσει κάποιος στη Χαλκιδική είναι ελάχιστοι.

Ένας εξ αυτών είναι οι επαγγελματικοί λόγοι που αποδεικνύεται μέσω εγγράφου από το ΕΡΓΑΝΗ.

Δεύτερος λόγος είναι οι ιατρικοί λόγοι που αποδεικνύεται μέσω εγγράφου πρόσκλησης από δημόσια δομή υγείας.

Τέλος η διέλευση επιτρέπεται για κηδεία, όπου απαιτείται πιστοποιητικό θανάτου, και για οικογενειακούς λόγους, που αφορά περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων.

Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο δείχνουν συμμόρφωση στα μέτρα και ελάχιστοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν να περάσουν στη Χαλκιδική για να προσεγγίσουν το εξοχικό τους.

Όσες φορές συνέβη αυτό βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και τα οχήματα επέστρεψαν πίσω στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο ύψος της Αγίας Αναστασίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.

Η διοικήτρια του τμήματος Τροχαίας Πολυγύρου Σταυρούλα Γουβαλάρη τόνισε ότι δύο περιπολικά βρίσκονται στο ρεύμα εισόδου προς Χαλκιδική και ένα στο ρεύμα εξόδου.

Από τις 24 Απριλίου και μετά βεβαιώθηκαν περίπου εννέα παραβάσεις σε οδηγούς που επιχείρησαν να εισέλθουν στη Χαλκιδική χωρίς δικαιολογητικά.

Ωστόσο το σύνολο των διερχόμενων οχημάων επιδεικνύει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συνεχίσει τη διέλευση το, όπως τόνισε η αξιωματικός της Τροχαίας, Σταυρούλα Γουβαλάρη.