Skip to main content

Εξωσωματική από απόσταση; Όλες οι απαντήσεις

Άρθρο του Μιχάλη Κυριακίδη, Γυναικολόγου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μονάδας Embryolab για την εξωσωματική από απόσταση

του Μιχάλη Κυριακίδη, MD, M.Sc.*

Η υπογονιμότητα αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας. Καθώς η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν εξελιχθεί σημαντικά, η μεγαλύτερη πλειοψηφία αυτών των ζευγαριών θα πετύχουν το στόχο τους. Τα ζευγάρια, ενημερώνονται και αναζητούν θεραπεία. Κάποιες φορές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ακόμη και σε άλλη χώρα.

Ιδιαίτερα, στην περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης που διανύουμε λόγω COVID-19 είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορεί ένα ζευγάρι να προχωρήσει τη θεραπεία του από απόσταση ακόμη και αν δεν βρίσκεται χιλιομετρικά μακριά από τη Μονάδα που θα επιλέξει.

Όταν η εξειδικευμένη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που επιλέγουν βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, δημιουργούνται ερωτήματα:

«Θα μπορέσω να πετύχω το στόχο μου;»
«Αυτοί που θα με βοηθήσουν είναι μακριά!»
«Μπορώ να κάνω θεραπεία εξωσωματικής από απόσταση; Γίνεται;»

Οι τέσσερις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι που κάνει εξωσωματική από απόσταση είναι η ασφάλεια και η οργάνωση της θεραπείας, η ποιότητα και φυσικά η επιτυχία της. Και ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτές οι δυσκολίες είναι η επιλογή μιας άρτια οργανωμένης κλινικής με εμπειρία στην παροχή θεραπείας από απόσταση, που σαν ενορχηστρωτής θα οργανώσει όλη τη διαδικασία.

Το EMBRYOLAB υποδέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες ζευγάρια από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τη Γερμανία μέχρι τη μακρινή Αυστραλία. Η μακρόχρονη εμπειρία μας έχει δημιουργήσει ένα καλά οργανωμένο εθνικό και διεθνές τμήμα που μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα όλες τις ώρες της ημέρας και να αντιμετωπίσει κάθε προβληματισμό που μπορεί να προκύψει.

Το Embryolab από την αρχή της πανδημίας αξιοποίησε όλη την τεχνογνωσία που διαθέτει σε αυτόν τον τομέα και σε συνδυασμό με όλα τα αυστηρά μέτρα προστασίας που λαμβάνει, προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ζευγάρι να πραγματοποιήσει την θεραπεία του με απόλυτη ασφάλεια.

Παράλληλα, η καινοτομία του Embryolab στον τομέα της διαδικτυακής επικοινωνίας και υπηρεσιών αναπτύσσει νέες εφαρμογές Embryolab Connect, OnlineIVF, MyEmbryolab App, που διασφαλίζουν την απομακρυσμένη αλλά ζωντανή οπτικοακουστική εξυπηρέτηση και επικοινωνία σας με όλους τους Ειδικούς της Ομάδας μας.

Οι επισκέψεις στη Μονάδα περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες χωρίς να διαταράσσεται στο ελάχιστο η παρακολούθηση της θεραπείας. Τα ζευγάρια πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξαιτάσεις σε συνεργασία με τον προσωπικό τους ιατρό στον τόπο διαμονής τους και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Embryolab.

Όλα τα ζευγάρια που εμπιστεύονται στο Embryolab το όνειρό τους να αποκτήσουν παιδί, έχουν δίπλα τους μια ομάδα ειδικών και αφοσιωμένων επιστημόνων στο ταξίδι τους για τη γονιμότητα και αντιλαμβάνονται ότι η απόσταση όχι μόνο δεν αποτελεί εμπόδιο αλλά συχνά μετατρέπεται σε πλεονέκτημα!

Ο Μιχάλης Κυριακίδης, MD, M.Sc. είναι Γυναικολόγου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μονάδας Embryolab