Skip to main content

Φάμελλος για Σέρβους τουρίστες: Επιτελικό μπάχαλο και στον τουρισμό

Στον Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και στα Βρασνά οι επαγγελματίες τραβάνε κυριολεκτικά τα μαλλιά τους, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το μπλόκο στους Σέρβους τουρίστες που θέλησαν να επισκεφθούν τη χώρα μας για διακοπές από χθες εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για τελειωτικό χτύπημα στον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Ελλάδας.

«Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα των επαγγελματιών λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, και ειδικότερα στον Στρυμωνικό Κόλπο, αλλά και στην Πιερία και τη Χαλκιδική», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή δήλωσή του ο κ. Φάμελλος και συμπληρώνει: «Στον Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και στα Βρασνά οι επαγγελματίες -ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστίαση, αναψυχή- "τραβάνε κυριολεκτικά τα μαλλιά τους" με το μπάχαλο που δημιουργεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Ενώ λοιπόν είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι στις 15/06 θα "ανοίξει" ο τουρισμός για επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες και ειδικότερα από τη Σερβία, την Κυριακή το βράδυ, στις 14/6, η κυβέρνηση εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που απαγορεύει την είσοδο για άλλες δεκαπέντε ημέρες!», προσθέτει ο ίδιος.

«Και ενώ χιλιάδες Σέρβοι τουρίστες που είχαν κλείσει τη διαμονή τους ήταν ήδη στο δρόμο και στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και ενώ οι επαγγελματίες στο Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και τα Βρασνά είχαν προσλάβει προσωπικό και περίμεναν επιτέλους να δουλέψουν, η κυβέρνηση έβαλε «μπλόκο» στα σχέδια των τουριστών και των επαγγελματιών», αναφέρει και συμπληρώνει:

«Ακόμα και αν σήμερα διορθωθεί το λάθος, όπως ακούγεται, το πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής είναι ανεπανόρθωτο. Οι Σέρβοι τουρίστες που συνάντησαν το «μπλόκο» στα σύνορα και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στη χώρα από Βόρεια Μακεδονία ή από τη Βουλγαρία, συνέχισαν το ταξίδι τους προς άλλους προορισμούς γιατί η καλοκαιρινή τους άδεια δεν μπορεί να περιμένει τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης. Δυστυχώς, η χώρα μας εκτέθηκε και διπλωματικά στα Βαλκάνια».

Διαβάστε - Προμαχώνας: Οδηγία για ελεύθερη διέλευση Σέρβων μετά τις αντιδράσεις

«Άλλο ένα "επιτελικό μπάχαλο" που αποσιωπήθηκε για να μη σβηστεί η λάμψη της φιέστας του κυρίου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη με τις ειδυλλιακές φωτογραφίες στην καλντέρα. Όσο και να "τρέχει", σήμερα,  η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όπως έκανε και με τις αεροπορικές μεταφορές, το μάρμαρο το πληρώνουν ήδη οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βόλβης και σε άλλες περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας», καταλήγει ο κ. Φάμελλος.