Skip to main content

Φάουτσι: Πάνω από το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα

Τα εγκεκριμένα εμβόλια παραμένουν πάνω από 90% αποτελεσματικά στην αποτροπή των νοσηλειών και θανάτων, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού είναι η αιτία του 80% και πλέον των νέων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, όμως τα εγκεκριμένα εμβόλια παραμένουν πάνω από 90% αποτελεσματικά στην αποτροπή των νοσηλειών και θανάτων, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άνθονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στην αμερικανική γερουσία.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, υπήρξε μια έντονη συνομιλία με τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ραντ Πολ, ο οποίος κατηγόρησε τον Φάουτσι ότι είπε ψέματα σχετικά με το ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας παρείχαν χρηματοδότηση για έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, στην Κίνα.

Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι ισχυρίστηκε ότι η έρευνα ενδέχεται να έπαιξε κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη του νέου κορωνοϊού στο εργαστήριο της Ουχάν.

«Εάν κάποιος πιαστεί να λέει ψέματα στο Κογκρέσο... ο αμερικανικός ποινικός κώδικας προβλέπει ότι πρόκειται για κακούργημα και επιβάλει πενταετή ποινή», είπε ο Πολ στον Φάουτσι, κατά τη διάρκειας της ακρόασης.

Ο Φάουτσι, ο οποίος μέχρι πρότινος συνήθιζε σε ήρεμες και διπλωματικές απαντήσεις, αυτήν τη φορά ανταπέδωσε τα πυρά: «Γερουσιαστή Πολ, δεν έχω ποτέ πει ψέματα ενώπιον του Κογκρέσου... (και) δεν ξέρετε για τι μιλάτε».